Workshop kwikwiba met Adia’s Crown

Kwikwiba. Cornrows. Of die platte vlechten. In Suriname zeggen we gewoon kwikwiba. En dit is een ware vlechtkunst die ik zelf nooit heb kunnen bemachtigen. Onlangs waagde ik nog een poging en vlocht kwikwiba voor mijn zoontje. Van ver zag het goed uit, maar een echte kenner wist op eerste oogopslag al te wijzen waar het falikant misliep.

Maar over héél België zullen mama’s van opluchting zuchten, want redding is nabij! Deze prachtige kunstvorm is binnenkort ook in België aan te leren. Adia’s Crown organiseert de workshop ‘How to cornrow afro hair’ op 10 maart in Deurne. “Ik woon sinds september in Antwerpen en ik merkte dat er niet veel te doen is voor de jongeren. Daar wil ik in verandering in brengen. Tijdens deze workshop leer je jouw eigen haar kennen of dat van uw kinderen. Wat voor structuur heb jij en welke producten zijn goed voor jouw haartype. Ook leer je verschillende vlechttechnieken kennen. We beginnen met de basis en zo werken we steeds verder langblijvende protective hairstyles”, vertelt Iraidia van Adia’s Crown.  
 
Vlechten als de besten kunnen je leren in amper 2,5 uurtjes. En tijdens de lunch kunnen deelnemers nog genieten van een Surinaams broodje kip of bakkeljauw. Meer info over de workshop vind je hier!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *