Wat een zomer hebben wij achter de rug zeg! Hectisch en stressvol is misschien nog iets te zacht uitgedrukt. Maar we zijn er zonder te grote blessures door geraakt om het nog te kunnen navertellen. Want ja, we hebben een huis gekocht. En drie weken daarna verkochten we ons eerste huis. Waanzin gewoon!!


Dit jaar wordt toch ons meest uitdagende jaar ooit. Nog uitdagender dan de eerste twee jaar van omze langeafstandsrelatie of het jaar dat ik voor het eerst op zoek moest naar werk in België. Want een huis kopen, is echt geen eitje. En we dachten waarschijnlijk dat de voorbereiding op een tweede kind in huis iets te gemakkelijk was. ‘We zijn professionals, we hebben dit al eens gedaan. Hoe moeilijk kan het zijn. Kom, we smijten nog een uitdaging bovenop. Lekker spannend!’


Mijn man en ik zijn de grooste idioten of waaghalzen van het hoogste niveau. Hoe dan ook hebben we in de zomermaanden een shitload geluk gehad. Want geheel toevallig wandelden we ons droomhuis binnen. Het eerste huis dat we bezochten en het was meteen raak! Ik wilde het en weigerde het uit onze handen te laten glippen. We boden meteen de vraagprijs aan en het werd aanvaard. Hiepiepieeeee!!!!! Kraak de fles Kidibul maar open!


Hierna kwam de koude douche pas: ons eerste huis moest zo snel mogelijk op de huizenmarkt komen. Anders zouden ze bij bank niet bepaald de rode loper uitrollen voor ons. Stress! Stress! Stress! Want wat als, wat als, wat als. Gebedjes op blote knietjes werden elke dag gesmeten en Arno smeet pinterest-waardige foto’s van ons huis online. De immo-goden waren genadig en ons Mechels huisje was na drie dagen verkocht. Drie dagen klinkt snel en dat is het ook. Maar we geven eerlijk toe dat we op dag twee wel al redelijk zenuwachtig werden. Hoe zou je zelf als je vragen of opmerkingen van ‘geïnteresseerden’ kreeg als:

Laten jullie de katten ook achter?

Lastig dat de badkamer niet op begane grond is?

De keuken moest eigenlijk bij de voordeur zijn.

Genoeg om een mens te doen twijfelen over elke vierkante meter van een woning. Maar dag drie bracht goed nieuws. Met het gevolg dat we aan het einde van deze zomer onze hartslagen weer onder controle hebben. De kidibul mag nog eens vloeien (of niet) en we kunnen ons nu voorbereiden op de komst van de baby. In ons verkocht huis. Vol met verhuisdozen. Omdat we pas een maand na mijn bevalling kunnen verhuizen…

Wat zei ik? Grootste idioten of waaghalzen op hoog niveau.