Wat heb ik gekocht in Paramaribo?

Ik kom uit verre landen, makok, makok, makokketje

Wat heb je voor mij meegebracht, makok, makok, makokketje?

Nou nu je het toch vraagt, best veel. Want aangezien Suriname niet bepaald naast de deur is (verre landen weetjewel), heb ik mezelf verwend met van alles en meer. Wat heb ik dus gekocht in Paramaribo?

Zonnebril – Mango Suriname 

Alleen omdat mijn vintage zonnebril de reis naar Suriname niet overleefde.

Zomershortjes van Kiko Design

Deze twee leuke shorts scoorde ik per toeval bij Brasil Fashion aan de Jodenbreestraat. Ik stapte binnen voor de souvenirs in de etalage, maar mijn ogen gingen meteen naar deze prachtige prints.  Hallo, hallo, halloooo! Surinaamse ontwerp okaaay! Deze Kiko shorts van Ernie Warno zitten lekker en kunnen ook op maat besteld worden. They’re so nice and bought it twice!

Vaco goodies

Als ik in Paramaribo ben, moet ik sowieso naar Vaco boekhandel. Dat is voor mij zowel een historische als heilige plek. Ik kom er tot rust, maar word ook erg opgewonden van. Hoe zou je zelf zijn als jij Bruine Bonen met zoutvlees van Ismene Krishnadath terugvond? Of een Groot Surinaams kookboek? Of… of… hou je vast: een Sranan- Nederlands woordenlijst!!!!!

Ik. was. dol-ge-luk-kig.

Ik had hierna niets meer nodig. Helemaal niets.

Okay, ik geef toe dat ik ook nog naar huis wilde met deze houtwerken van Readytex. En mijn voorraad aan Borgoe rum moest ook aangevuld worden. Maar hierna had ik echt alles.

Nou ja, ik geef toe dat ik nog het een en ander tegenkwam dat beslist mee naar huis moest. Zo moest bijvoorbeeld nog bij omu zijn voor een pakje Krie-Kra (#kriekaislife) en werd eraan herinnerd dat Red flower oil wel handig kan zijn voor de lichaamspijnen. Zeker in geval ik wéér op mijn bek val wanneer het begint te vriezen. Alles bij elkaar heb ik een perfect winterpakket voor mezelf meegebracht. Missie geslaagd!

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *