Theaterspektakel ‘Aisa mama’ komt naar Antwerpen

Mi na Aisa Mama, Aisa Mama na mi- Ik ben Moeder Aarde, Moeder Aarde ben ik. ‘Aisa Mama’ is een culturele vertelling waarin een oud Afrikaanse godin haar publiek meesleept in haar verhalen over liefde, vruchtbaarheid en moederschap. Onder begeleiding van live traditionele muziek van Mi Dada Kryoro, zang en dans wordt de verhouding weergeven tussen Moeder Aarde en haar kinderen die in Suriname leven.

Het theaterstuk ‘Aisa Mama’ steekt na een tournee van enkele Nederlandse steden ook de Belgische grens over. Op 12 mei 2019 wordt in cultuurcentrum De Kern het verhaal van Aisa mama verteld door Nana Efua Marianne Markelo en theatergroep Kriyoro Kulturu.

Met de theatervoorstelling beloven stichting Kriyoro Sranan en vzw Nanangwa- Voorwaarts een voelbare weerspiegeling van Afro-Surinaamse cultuur en traditie en roept nu al hoge verwachtingen op bij de Surinaamse gemeenschap in België die snakt naar meer van deze culturele evenementen. Als dit de verwachtingen beantwoord, worden de doelstellingen vzw Nanangwa- Voorwaarts met de organisatie hiervan nog meer bekrachtigd in België, namelijk om meer traditioneel culturele activiteiten te organiseren.

Tickets voor ‘Aisa Mama’ zijn in voorverkoop beschikbaar via eventbrite of aan de kassa op de dag zelf.

Foto’s: Stichting Kriyoro Sranan

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *