‘S zondags is BBQ-dag. En de kleine Surinaams gemeenschap weet intussen al dat we bij Charissa’s Sweets moeten bestellen als we Suriname style BBQ aan huis geleverd willen hebben. Omdat ik op sociale media zoveel laaiende reacties zag passeren over het jong bedrijf in Dessel, besloot ik ook een bestelling te plaatsen. Omdat Charissa’s Sweets niet elke week levert in België, moest ik afwachten tot de BBQ special weer bekendgemaakt werd. Het bedrijf wisselt namelijk af met leveringen in Amsterdam, Rotterdam en dan in en rondom Antwerpen.

Maar ik had geluk. België was deze zondag aan de beurt dus stuurde ik een berichtje naar Charissa (ik hoop héél hard dat zij ook zo heet, want ik was zo onbeleefd geweest om het niet te vragen). Ik liet nadrukkelijk weten dat mijn levering geen prioriteit had, omdat ik al een dagje aan de zee had gepland. Het was oké en rond acht uur galmde de deurbel door het huis. Ik sprong iets te enthousiast op, deed een vreugdedans nog voordat ik de deur opende en nam met een brede grijns de bestelling aan. Maar hoe vond ik het?

Ik heb besloten mijn eigen versie van ‘Komen eten’ te spelen en mijn beoordeling zal dan ook zo gebeuren.

Presentatie: 7

De presentatie was beter dan ik had verwacht. Het BBQ-vlees, de salades, drank en dessertje zijn allemaal in een stijlvolle doos, die meteen de indruk opwekt dat het heel professioneel wordt aangepakt. Bij het openen van de doos was het vlees dan terug in een foam-bakje. Snap ik helemaal, want in Suriname krijg je ook overal de afhaalmaaltijden zo opgediend. Persoonlijk vond ik dat de presentatie hoger zou scoren als het foam-verpakking in soortgelijke doos was als de buitenverpakking. Maar dat is een persoonlijke keuze en het nam niets weg van de inhoud.

Het eten: 9

Want het eten voldeed echt aan alle verwachtingen. In mijn bakje had ik BBQ- kip en -varken, een slaatje, aardappelsalade, brood, drie verschillende sauzen, een Markoesa drankje en eksi koekoe. Het vlees was héérlijk! Ik heb echt mijn vingers afgelikt zonder schaamte. Daarna heb ik nog even kunnen kluiven. Man, wat was ik blij met de pindasambel. Het gebak was wel weinig, maar heerlijk. Mijn man had volgens mij nog nooit eksi koekoe gegeten, want zijn eerste reactie was: Woah, da’s lekker luchtig! Als ik één opmerking moest hebben (want Sranan man éénmaal): twee verschillende salades zijn niet nodig. Met meer van één salade, die aardappel- of huzarensalade, was ik veel gelukkiger geweest.

Eindoordeel: 8

Sowieso een aanrader! Het eten is meer dan de moeite waard. Bestel wel alléén als je bereid bent te wachten, want door de vele bestellingen op de zondag kunnen zij volgens mij moeilijk de juiste levertijd aangeven. Daarmee moet je rekening kunnen houden. Ik was hiervan bewust en kon daarom

geduldig mijn bestelling afwachten. Maar ik kan me voorstellen, dat je met een lege maag enorm ongeduldig kan worden.