Surinaamse toko’s in België vind je hier!

Jaren geleden kwam ik tot de gruwelijke ontdekking dat ze in de winkel op de hoek, in mijn geval Colruyt of Carrefour, geen blikjes Bruine Bonen verkochten. Ze hadden witte bonen, kidneybonen, rode bonen en sperziebonen, maar geen bruine bonen voor die Surinaamse BB met R. In Mechelen vond ik uiteindelijk een Indische toko waar ik wel bruine bonen, pindakaas en diepvrieskouseband vond. Dolgelukkig was ik met het weinige dat ik daar kon scoren. Maar waarom moeten we genoegen nemen met het weinige wanneer er meer voor het rapen valt? Het lijkt me niet anders dan gepast dat ik de lijst met échte Surinaamse toko’s in België met jullie deel. Hier gaan we dan! Voor Surinaamse groenten, Fernandes soft, pindasambel (niet die hollandse brol), pomtayer, Helen’s ketjap en noem maar op, kun je hier terecht:

Toko Suriname – Shivam shipping aan de Pierenbergstraat 50 (Antwerpen)

Toko Su-Aiya aan de Molsekiezel 37, 3920 (Lommel)

So Smara So Bradi aan de Voogdijstraat 26 (Mol)

Tropische winkel Arendonk aan Vrijheid 55 (Arendonk)

Jemima’s Toko aan de Gasstraat 150 (Antwerpen)

Surinaamse toko Vicky & Farisha aan de Handelsstraat 37 (Antwerpen)

Ken jij nog een Surinaamse toko in België die niet in de lijst staat? Laat het me gerust weten!

03 comments on “Surinaamse toko’s in België vind je hier!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *