Zelfgeschreven huwelijksbeloften. Zo romantisch, zo origineel en zo niet de gemakkelijkste taak op de to-do list. Hoe te beginnen? Zeker iets zeggen over de liefde op eerste gezicht. En misschien over het eeuwig koesteren, elkaar altijd trouw blijven en samen gelukkig oud worden. Doe maar een mierzoete scheut slagroom over en verklaar voor alle familie en vrienden hoe je nog nooit zo hard van iemand gehouden hebt. Altijd kans op melige kreetjes van blijdschap en misschien pinkt die ene tante wel stiekempjes een traantje weg. Intussen weten we het al. We horen elkaar liefde, respect en trouw te beloven. En natuurlijk ook, zo goed als mogelijk, die beloftes na te komen. Ook op dagen dat het haast onmogelijk lijkt. Maar het succes achter een huwelijk schuilt ook in vele onuitgesproken beloftes aan elkaar.

Mijn man en ik hebben elkaar zo enkele onuitgesproken maar ijzersterke huwelijksbeloftes gedaan waar slaande ruzies en seksloze maanden gemakkelijk vermeden worden. Het zijn niet bepaald dé geheimen voor een succesvol huwelijk, maar ze zijn wel gebaseerd op eerlijkheid en wederzijds respect. Dit is wat wij elkaar beloofden, zolang liefde ons verbindt:Ik beloof altijd een luisterend oor te geven, ook al begin je eindeloos te ratelen over jou werkdag en de systeemprocessen.

* Ik beloof dat ik je niet zal negeren als het blijkt dat je gelijk hebt in een discussie.

* Ik beloof al jou foto’s te liken, als je mij blijft volgen op instagram: @prodomisi (mocht je het vergeten zijn)

* Mijn vijanden zijn jouw vijanden. Beloof mij dat je ook kwade blikken stuurt in de richting van de vrouw die precies hetzelfde outfit aanheeft op het nieuwjaarsfeest. Hoe durft zé!

* Beloof mij dat je zal doen alsof je erin gelooft wanneer ik over mijn goede voornemens begin.

* Ik beloof nooit nooit nooit champignons klaar te maken of ze te smokkelen in het avondeten. Ik weet intussen wel hoe kotsmisselijk je ervan wordt en met die nieuwe ervaring rijker, word ik ook kotsmisselijk als ik eraan denk.

* Ik beloof dat ik niet “Is het zo?” zal antwoorden wanneer je me verteld hoeveel je van me houd. Ook al hoor ik je het graag vertellen.

* Ik beloof altijd de strijk te doen, als jij belooft altijd de kattenbak schoon te maken.

* Ik beloof jou niet te klagen over het aantal uur dat je battlefield speelt, als jij geen vragen stelt over mijn nieuwe aankopen.

* Ik beloof nooit spoilers to verklappen van Game of Thrones – tenzij je me enorm irriteert. En als je me zwaar irriteert, verklaar ik mezelf George R.R. Martin en bootsen we de ‘Red wedding’ nog na.

* Ik beloof dat ik niet stiekem extra afleveringen zal bekijken van onze favoriete serie.

* En nu we het toch over films hebben, beloof mij dat  je niet over ‘wijf-tv’ zal klagen wanneer ik de ene na de andere aflevering van Rizolli & Isles verslind. Het heet trouwens Vijf-tv en er zijn soms ook een paar Oscar-genomineerde parels tussen. Héél soms dan.

* Ik beloof mijn benen te scheren, als jij belooft jouw baard nooit weg te doen

* Ik beloof eraan te denken dat jij niet perfect ben. En dat ik ook niet perfect ben. Maar dat wij ongetwijfeld wel perfect zijn voor elkaar.

* Ik beloof jou lief te hebben, zelfs op de dagen dat je met die oerlelijke Crocs op de proppen komt.