Sranan dei, so bun a wan mek mi krei.

Wij hopen op goed weer, maar pret en een lekker eten  zijn al verzekerd. Op zaterdag 26 mei trek ik met kind en vriendinnen naar de eerste Sranan Dei, ofte wel Suriname dag, in Edegem. Ik moest alleen ‘Sranan’ horen en was al verkocht. Of zeg maar verknocht. En als ik kan, schreeuw ik het van alle daken:

“Dit moet je toch eens meemaken!”

Kun je iets anders bedenken dan een middag in tropische sferen? Ik niet! En als je helemaal niets weet van Suriname, Surinamers of de Surinaamse cultuur, dan is dit evenement zeker een aanrader.

De organisatie hierachter,  vzw Wan Maw,  hoopt met de Sranan Dei meer van de Surinaamse cultuur te tonen en belooft een onvergetelijke namiddag gevuld met Surinaamse eten, drinken en caribische muziek. “Voor Surinamers in België is het een reden om samen met familie en vrienden te genieten van de Surinaamse cultuur. En voor niet Surinamers een perfect moment om kennis te maken met ons cultuur”, vertelt Shireen Samuel van vzw Wan Maw.

Hoewel dit de eerste editie van Sranan Dei is, hoopt de organiseert wel op een jaarlijks terugkerend evenement. De interesse is er in ieder geval. Het evenement wordt gehouden op de schoolplein van basisschool ‘T Kofschip en begint om 14.00 uur. Kinderen kunnen zich vermaken op de springkussen of zich laten schminken. Daarnaast staan ook enkele optredens gepland en voldoende kraampjes met Surinaams koopwaar.

INFO


Waar                  ‘T Kofschip // Baron de Celleslaan 1 // 2650 Edegem

Wanneer           za. 26 mei 2018   van 14.00 u tot 21.00 u

Toegang            GRATIS

Organisatie       Vzw Wan Maw