Soso lobi – Alleen maar liefde, is een project ontstaan uit een onweerstaanbare drang om de passie, liefde, vriendschap en volharding van Surinamers te delen met de wereld. En hoewel de Surinaamse gemeenschap in België in vele opzichten nog onder de radar blijft, wilde ik toch een poging doen om een flashlight te schijnen op ons cultuur. Net als met deze blog moet Soso lobi de Surinaamse gemeenschap in België positief belichten. Gelukkig vond ik in Peggy Cullimore mijn partner in crime en samen creërden wij deze kleine capsule collectie. Het is een beetje Belgisch en een beetje Surinaams. Okay, misschien is één wat meer dan het ander.

De collectie is er één met leuke prints en tijdloze basics. We wilden vooral een collectie uitbrengen voor de vrouw die zich niet wil verstoppen achter grauwe gewaden. De kledingstukken zijn echt voor de vrouw die van kleurrijke prints houdt en juist wilt opvallen in een menigte. Hoewel wij als duo veel van onszelf terugzien in de waxstoffen, kozen we bewust voor een Europese snit om een breder publiek aan te spreken.

Soso lobi is in de eerste plaats een modecollectie met Surinaamse invloeden. Maar net zo belangrijk is de gedachte hierachter om verschillende culturen meer bij elkaar te brengen één gezamenlijke gedachte, namelijk: alleen maar liefde.