Ik heb niet altijd een even gemakkelijke relatie gehad met mijn papa. Zeker de laatste jaren niet. Ik heb hem héél lang afgeschreven als mijn mama’s man. Toegegeven dat een gebroken hart hier de oorzaak van was. Vaderdag nadert en het zal weer een ongemakkelijk telefoontje worden, omdat er toch veel kapot is gegaan tussen ons.

Maar ondanks alles wil ik dat mijn papa weet dat er door de dikke mist van gekwetste gevoelens nog veel liefde is. Ik ben mijn papa niet vergeten die mij een dikke knuffel gaf toen ik bijna van de weggesleurd werd door een Fernandes truck. De papa wiens switi tori’s me vroeger kapot hard deed lachen, die mij leerde fietsen op mijn blauwe bmx en de papa die zo begripvol was toen ik naar België wilde verhuizen met mijn lief. Er is nog veel liefde. En ik wil dat mijn zoontje ook de kans krijgt om diezelfde opa te leren kennen.  Prettige vaderdag, papa! 

 


Alhoewel mijn moeder en vader al lang uit elkaar waren, kwam hij ons toch elk weekend ophalen. Dat was een heel fijne tijd, want mijn vader had meerdere kinderen. Wij gingen met zijn allen vaak uiteten, maakten uitstapjes buiten de stad of speelden thuis op het erf voetbal of basketbal.

Hij had dan geldprijzen voor de winnaars. Als ik eraan terugdenk, vond ik niet alleen het winnen van geld leuk. Maar het beste was dat hij ons bij elkaar bracht. Dat was het beste wat ons kon overkomen. Ik ben mijn vader dankbaar dat hij ons bij elkaar heeft gebracht. Ik ben dol op al mijn broers en zusters.

Happy father’s day in heaven, Dad!