Moeder-en-zoon weekje in Dubai

De temperaturen buiten zijn intussen gedropt onder 10 graden en sinds kort draait de centrale verwarming weer overuren. Dit jaar is voorbijgevlogen. En omdat we ons leven in minder dan twee maanden helemaal zal veranderen (door dit en dat), denk ik steeds vaker terug aan andere mooie momenten die 2019 ons geschonken heeft. Eén daarvan is de week in Dubai die ik samen met Rynn doorbracht. Door alle heisa die het leven met zich meebrengt, is deze unieke ervaring verdwenen tussen de duizend andere foto’s op m’n smartphone. Zonde! Want we hadden er de tijd van ons leven.

De bucketlist-waardige reis hadden wij te danken aan mijn sister from another mister en Rynn’s meter*: Qunneth. Twee jaren geleden schonk zij mij een gratis ticket naar Dubai cadeau op voorwaarde dat ik zeker met haar peetzoon zou afreizen. Alleen met Rynn op reis had ik nog nooit gedaan en ik was al bang hoe ik in mijn eentje ons overactief mannetje een hele week kon bezighouden. Bleek dat het beter meeviel dan verwacht. Zo was verveling een grote angst tijdens de 6,5 uur durende vlucht. Niet nodig, want de luchtvaartmaatschappij Emirates bood een overvloedig aanbod aan on-board entertainment. En als het even niet meeviel, kon Rynn zich bezighouden met zijn favoriete spelletjes op de tablet. Tot mijn verbazing deed hij zelf een dutje aan boord. De vlucht heen én terug was zo relax dat ik met gemak nog een vliegreis zou doen met hem, maar alleen en enkel alleen als het met de Emirates is.

En Dubai zouden we zeker nog eens bezoeken. Rynn voelde zich thuis en ik… nou, ik was gelukkig met de rustige momenten aan het privé zwembad. In de korte tijd dat wij daar waren bezochten we de Burj Khalifa, de Dubai mall, de dansende waterfonteinen, het Ras Al Khor wildreservaat én het hoogtepunt van onze trip: een extreme safaritour in de rode zandduinen per jeep.

Als je ons zou vragen wat het leukste aan heel de trip was, zouden Rynn en ik samen denken aan het moment dat we de Macarena zongen op de achterbank van de safarijeep. Overal om ons heen lang er zand en de wagen gleed erover heen als een surfplank over de golven. In the middle of nowhere zaten we daar zij aan zij te genieten van een uitzicht dat precies van een postkaartje kwam.

Binnenkort groeit ons klein gezin naar vier en deel ik met ons ander blijmaker ook mooie herinneringen. Maar op dat moment, met ons gat in het zand en starend naar de rode heuvels van de schitterende woestijn in Dubai, heb ik keihard genoten van de tijd die wij deelden. Moeder en zoon tegen de wereld. Batman en Robin, maar dan is hij Batman en ik Robin. Want zo hoort het, zegt hij tenminste. Maakt op zich niet uit, want net als Batman en Robin deelden we een avontuur als geen ander en staan we met opgerolde mouw klaar voor nog meer van zulke onvergetelijke avonturen samen.

*meter: peetmoeder

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *