Ik ben lit (prr) Planga van Cartier (hey) Planga van Cartier, Pla-planga van Cartier (prr) Da’s nog niks (hey) Brakka van Balmain (brr) Brakka van Balmain, bra-brakka van Balmain Om vier ‘s nachts meert de ferry rustig aan in Dover. De enige tourbus aan boord rijdt moeiteloos de haven uit. In de bus zit een groep met doodvermoeide jongeren die met loodzware oogleden te staren naar hun telefoons. In mijn hoofd speelt Cartier van Dopebwoy en het lijkt een heerlijke voorbode van wat ons te wachten staan. Over enkele uren zal de bus arriveren in big city Londen en de groep zit vol spanning. De zitplaats achter de buschauffeur werd in Antwerpen reeds door mij ingepalmd. ‘Meer beenruimte’, was de gedachte. Maar als snel blijkt dat een inschattingsfout. En dat draagt bij tot de vermoeidheid. Als een verkeerd gedraaide krakeling-koekje probeer ik een juiste slaaphouding te vinden. Tevergeefs. Ik kom tot de conclusie dat ik niet zal slapen dit weekend. Mijn nieuw verworven vriendengroep stemt in: “We gaan misschien niet slapen, maar we zullen Londen wel gezien hebben”.  Ben de flyest in een volle bak Jullie proppen in een volle bak Eeuwig flexen jullie zonder guap De bus zette ons bij zonsopgang vlak voor de London Eye en vanaf dat moment maakten we gretig gebruik van de amper 10 uren in Londen. Ik ben lit (prr) Planga van Cartier (hey) Planga van Cartier, Pla-planga van Cartier (prr) Da’s nog niks (hey) Brakka van Balmain (brr) Brakka van Balmain, bra-brakka van Balmain
En hoe overleef je nu een busreis naar Londen? Niet. Ik was achteraf doodvermoeid door gebrek aan slaap en eindeloos slenteren door de straten, zoals elke citytrip betaamd. Londen vind ik een mooie stad en ik zou graag nog meer willen zien dan mogelijk is in 10 uren. Maar de volgende keer doe ik dat liever per trein of vliegtuig. Alles met meer beenruimte dan een bus. De kramp in mijn kuiten is een onaangename souvenier die ik terugbracht, maar de hilarische momenten met mijn nichten en de nieuw aangeworven vriendengroep was het hoogtepunt van onze dag.

Zelf ook met de bus naar London? Ik deed dat met Slangenreizen.nl voor maar 45 euro. Dit houdt vervoer naar en van London in, douaneformaliteiten en korte bustour in London zelf.