Lockdown watchlist

“I’m locked up, they won’t let us out. They won’t let us out”. Nee, maar serieus! Het is bijna 6 weken en die lockdown doet dinges met me. Ik heb grote heimwee naar de buitenwereld en verwacht elk moment een mail van Netflix dat ik alles heb bekeken dat te zien valt. Want ik ben al veel langer dan de lockdown alles op Netflix aan het plunderen. Ik zat namelijk al van vorig jaar november thuis op zwangerschapsverlof dus genoeg tijd om mijn benen omhoog te doen en alles te streamen. Opmerkelijk genoeg is mijn interesse  sinds de lockdown alle kanten opgegaan. Zo heb ik al een paar series uitgehaald waar ik normaal gewoon zou voorbij scrollen.

Saint Seiya: knights of the zodiac

Dit is er zo eentje waar ik in een normale situatie totaal geen tijd in zou steken. Maar ik gaf het een kans en enkele uren later had ik een heel seizoen bekeken. De anime serie is een mix van Dragon Ball Z, Power rangers en griekse mythe. Voor een perfecte cocktail van nostalgie en mijn interesse in alles over Griekse goden. De serie gaat over een jongen met magische krachten – the one-  die de wereld moet redden en in alle normale situaties al dood moest zijn, maar net als Goku elke slag, stoot of kogel overleeft. Ow en net als DBZ kan een gevecht ook afleveringen lang duren. Wat zei ik? Heerlijk nostalgisch!

Bijna alles van Studio Ghibli 

Spirited away, Ponyo, Howl’s moving castle, My neighbour Totoro en die ene die mij als kind nachtmerries bezorgde: Princess Mononoke. Want zetelhangen met geen moer te doen, doet mij terugdenken aan mijn jeugdvakanties waar ik ook niets anders deed dan naar films kijken. Waarom niet in het nostalgisch straatje blijven, want ik ben al heel lang fan van de Japanse Studio Gibli en zeker de anime producties waar bezieler van de studio, Miyazaki achterzit. De films zijn absoluut niet voor een te jong publiek, gezien sommige scènes best heftig zijn (Princess Mononoke) en de films vol metaforen zitten (Ponyo, Spirited away). 

Love is blind

Ya girl loves a bit a drama en deze serie gaf me alle drama die ik nodig had. Het is zo’n mix van Temptation Island en Married at first sight, alleen zit het 100x beter in elkaar. Het is een reality datingprogramma met einddoel dat de koppels elkaar aan het eind het ja- of nee-woord geven. Daartussen in wordt er veel wijn gedronken, verlovingsringen naar elkaar gesmeten en ook een perfecte imitatie van runaway bride gevoerd. Gezien het programma twee jaar geleden opgenomen is, kun je bij deze reünie nog perfect zien wie bij elkaar gebleven is en wie nog met wrokgevoelens zit. 

Pose

Mijn fascinatie met alles LGBTQ+ werd bevestigd toen ik steeds seizoenen van Rupaul’s dragrace herbekeek. Dankzij deze show leerde ik heel veel extra lingo als strut, fundamental reading en butch queen realness. Ik kwam terecht bij de klassieke documentaire Paris is burning, die de balcultuur in New York en de Afro-Amerikaanse, Latino-, homo- en transgendergemeenschappen beschrijft. Pose is dus de logische stap, want deze serie gaat helemaal in op de balcultuur, de vete tussen de verschillende huizen en de piek van de aidsepidemie in de jaren 80. Maar ook pruiken, extravegante jurken, catwalk- en danswedstrijden. Yaaaas darling yaaaas!

Tuintje in mijn hart

Ik spring altijd een gat in de lucht als ik iets Suriname-gerelateerd ontdek op Netflix, maar bij deze film zakte de moed in mijn schoenen na de eerste 10 minuten. Een hoopje Nederlandse acteurs bij elkaar gesmeten, waarbij de ‘echte’ Surinamers nietszeggende bijrollen kregen… nee dank u! De komedie heeft geen duidelijk verhaal en het einde klopte langs geen kanten. Waarom bleef ik kijken? Omdat het in Suriname opgenomen is, duh! Ik doe alles voor een beetje thuisgevoel en ik kon niet afhaken. Hoe slecht de script ook is. ‘Tuintje in mijn hart’ verdient toch punten voor goede filmmuziek, de uitzonderlijke komische scenes en de eyecandy die af en toe in beeld verscheen (ehem… Juvat Westendorp, Edwin Jonker, Yannick Jozefzoon). Zou ik het aanraden? Ach, doe maar. We hebben toch niets beter te doen.

Bijna jij ook zo heftig aan het zetelhangen? Welke films of series kan jij aanraden?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *