Beter dan de eerste ‘goedemorgen’ als je de werkvloer betreedt, beter dan een ochtendkoffie, beter dan een goed gesuikerde koffiekoek. De podosiri smoothie is sowieso drie keer gezonder en voor mij ook de perfecte kickstart van een drukke dag.

Podosiri is hoe wij het in Suriname noemen, maar wereldwijd zijn de bessen bekend als açai. Sinds de laatste jaren wordt het door onderzoekers en gezondheidsjunkies bekroond als superfood, vanwege de vele antioxidanten en voedingsstoffen. Meer moet ik niet weten. Ik was al verkocht toen ik podosiri smoothie hoorde. Ik moest en zou het uitproberen. 

De smoothie is het nieuwste product van Ingipisi Foods en is momenteel verkrijgbaar bij Fls Parcel & Warehousing aan de Brederodestraat 83 in Antwerpen. Naast de podosiri smoothie, is er ook een in honing gedrenkte mix van kwak, noten en gedroogd fruit verwerkt in de verpakking. Ronduit fan.tas.tisch!

On the go

Echt! Het doet me goed om te zien dat er is nagedacht over dit product. Het is niet gewoon podosiri in een flesje, zoals die vaak door familie wordt gepost naar België. Nee, het is een volledig en volwaardig product dat gemakkelijk kan meedingen op de Europese markt. Podosiri on-the-go, want de beker pak je zo mee en kan je gemakkelijk onderweg naar het werk binnenwerken. 

En nu de smaak

Het is jaaaaaren geweest sinds ik voor het laatst podosiri dronk. Ik weet nog dat ik vroeger veel ijzertekort had en mijn moeder verplichtte mij om het te drinken. En juist hierom heb ik het vermeden als de pest. Gelukkig dat ik het besloot nog eens te proberen. De smoothie heeft een rijke smaak en ik was na de eerste slok verkocht. De kwak erbij proeft alsof ik terug thuis in Suriname ben. Intussen is mijn smoothie op en ik betreur dat ik er maar één heb gekocht. Dus voorlopig tel ik de dagen af tot ik weer van de gezonde en lekkere ontbijtboost van die podosiri kan genieten.