Zondag is rustdag. Bij ons thuis hebben we zondag allang omgedoopt tot ‘lazy sunday’, die feestelijk gehuldigd wordt met zetelhangen, oude disney filmpjes bekijken en duplo constructies bouwen. Deze zondag hadden we een minder luie activiteit op ons agenda staan. Enkele dagen ervoor hadden we een brochure van Natuurpunt gevist uit Rynn’s boekentas met een uitnodiging om samen 5000 nieuwe bomen te planten.

Dus met spade en een handschepje in de hand trokken we naar Mechelen-Noord om enkele van de 5000 bomen te planten en daarmee de nieuwe bossen te verbinden met de bestaande strook aan de R6 en de oude bossen van kasteel Kauwendaal. Natuurpunt had voorzien in het plantgoed, de plantputten, spades en warme drank. Wij moesten alleen bomen planten.

‘Maar mama, dat zijn geen bomen. Het zijn plantjes’.

‘Dat is waar, maar die plantjes worden later grote bomen’.

En nadat Rynn mij duidelijk op de feiten had gewezen, meldden wij ons aan bij een vriendelijke vrijwilliger en kozen ervoor om jonge hazelaars te planten. Al bij al was het een mooie ervaring en hebben wij als gezin een betekenisvolle invulling gegeven aan ons normaal luie zondag.

Binnenkort is het weer zover. Surf mee naar Natuurpunt om deel te nemen aan de volgende boomplantacties.