Fawaka Shaquille van Zichem

Peperspray mag je normaal niet op zak hebben. Dus als moderne vrouw pak ik de next best thing en heb ik meestal een busje hairspray in mijn handtas. Sinds kort kan ik nog een zelfverdedigingstruc uit mijn mouw schudden, dankzij Shaquille van Zichem.

Voor zij die hem niet kennen… word wakker en veeg de baba van je lip!!! Deze jonge sportman heeft allang zijn sporen verdiend in Suriname en sinds kort ook hier in Europa. Zo scoorde hij in november de eerste plaats met Brazilian Jiu Jitsu in zijn categorie bij de NAGA Europe Championships. En dit is maar het begin!

In deze aflevering van Fawaka! vertelt Shaquille hoe hij in België belandde en waarom hij switchte van Judo naar Brazilian Jiu Jitsu. Ook verklapt hij wat zijn grote droom is. In ruil voor al die kennis, krijg ik enkele waardevolle lessen in zelfverdediging en blindelings vertrouwen. 

In case you’re wondering: No, I didn’t die. Yes, my back really cracked.

Volg Shaquille verder via zijn Youtube-kanaal, IG & FB. Voor zelf Brazilian Jiu Jitsu te leren, kun je terecht bij Tri-force, Brazilian Jiu Jitsu Academy, in Antwerpen. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *