Fawaka Rudisa Adelaar

Zij inspireert allen die dit nodig hebben. En op mijn donkerste dagen waren haar woorden vol passie, geloof en gevoel van richting precies de boost die ik nodig had om mijn heldenpak weer aan te doen. Want als je nu gelovig bent of niet, Rudisa Adelaar weet je als geen ander te motiveren om van je luie gat te komen en de bouwblokken tot een beter toekomst te sorteren. Met haar online platform ‘The Virtuous Woman’ bereikt ze dagelijks duizenden jonge vrouwen door ‘just telling it how it is’.

Fawaka Rudisa. Wat of wie is nou een Virtuous Woman?

De naam “Virtuous Woman” komt van de Bijbelvers Spreuken 31:10. In het Engels is het Proverbs 31:10 en zij is een vrouw uit de Bijbel van wie haar naam niet is genoemd. Ze is een vrouw met “purpose”. Een vrouw die in staat is om voor haar familie, kinderen, gezin en omgeving te zorgen. Ze is in staat om het beste uit zichzelf te halen door haar geloof en standvastigheid in de Heer. Dus kortom: Een Virtuous Woman is een vrouw die standvastig is in de Heer, toegewijd is aan God, alles doet met en voor God en daarin haar doelen vervuld.

Waarom dit concept?

Met dit concept wil ik elke gebroken meisje, jonge dame, vrouw of moeder bemoedigen om hun verleden te accepteren, omdat dit hetgeen is dat ze verder zal brengen naar hun bestemming. God zegt in Zijn woord dat Hij alles ten goede keert en ik geloof dat elke situatie waar een dame zich in bevind ook ten goede zal keren mits zij de Heer daarin vertrouwt. Ik heb voor dit concept gekozen, omdat de Virtuous Woman in de Bijbel geen perfecte vrouw was. Máár zij had wel doelen en ze wist wat zij wilde. Zij was niet gefocust op haar verleden of de pijn die zij toen had geleden, maar richtte zich op haar doelen, zichzelf, gezin, werk en omgeving. Ik wil dat vrouwen hetzelfde doen, namelijk concentreren op wat zij willen bereiken.

“Met dit concept wil ik elk gebroken meisje, jonge dame, vrouw of moeder bemoedigen”

The Virtuous Woman heeft vooral een religieuze benadering. Is dit bewust? En waarom?

Klopt! Dit is een bewuste keuze, omdat ik zelf gelovig ben en ik laat mij altijd inspireren door de sterke vrouwen uit de Bijbel. Sterke vrouwen als Ruth, Esther en Deborah. Ik geloof dat een vrouw alleen haar echte ware identiteit in God zal vinden. Zolang een vrouw de Heer aanneemt in haar leven zal zij supernatuurlijke openbaringen ontvangen hoe zij zichzelf moet presenteren, gedragen, hoe ze moet praten etc. Een vrouw die haar identiteit kent in Christus zal je altijd herkennen aan de manier hoe ze leeft, praat, lacht, loopt, kleedt etc.

Vrouwen waren vroeger zelfverzekerder dan nu. Nu zijn onzeker en weten niet meer wat hun normen en waarden zijn.

Je noemt de Virtuous Woman ook een fundament. Is dit volgens jou een fundament die ontbrak bij vrouw?

Ik denk wel dit tegenwoordig bij vrouwen ontbreekt. Vroeger waren de vrouwen meer zelfverzekerder over zichzelf. Ook wisten zij wat hun taken waren als vrouwen, maar tegenwoordig lijkt het alsof social media en society ons wat anders probeert te leren. Vrouwen worden onzeker, weten hun normen en waarden niet meer en noem maar op! The Virtuous Woman wilt elke vrouw herinneren en laten beseffen dat zij nog steeds veel waard zijn in Gods ogen ongeacht wat de wereld hun probeert wijs te maken.

In hoeverre merk je dat er een grote behoefte is aan The Virtuous Woman? En zie je dit deze behoefte ook groeien?

Ik wil niet oordelen en ik zal dat ook niet doen maar als ik zie hoe sommige vrouwen zich gedragen en zich blootstellen op het net, op straat of hun gedrag en houding dan merk ik wel dat er behoefte is aan TVW. Zelf ben ik niet perfect en ook niet heilig. Ik kom van waar sommige dames nu zijn en daarom kan ik mij heel goed plaatsen in wat zij doen, vinden, zeggen en denken. Daarin wil ik hulp bieden voor vrouwen uit gebroken gezinnen, vrouwen die zonder vaderfiguur zijn opgegroeid, vrouwen die mishandeling, verkrachting of verwaarlozing hebben gekend. Met de hulp van God wil ik helpen en vrouwen tonen dat leven hen meer te bieden heeft.

Sinds TVW zie ik de behoefte meer en meer groeien, jonge dames voelen zich wel aangesproken door de bemoedigingen en worden geraakt. Het is best grappig dat zelfs mannen mij berichten sturen dat de bemoedigingen hen echt goed doen. Zo zien zij ook hoe ze een Virtuous Woman kunnen herkennen, omdat zij vaak in hun verleden ook vrouwen hebben gehad die niet wisten hoe ze zich moesten gedragen tegenover hen

Wat hoop je ermee te bereiken?

Ik hoop in de toekomst met mijn eigen onderneming cursussen te geven over hoe vrouwen een betere versie van zichzelf kunnen worden. Ik hoop te spreken op vrouwenconferenties en seminars over zelfvertrouwen, toxic relaties en het vertrouwen in God.

Speak it into existence and it will happen. Rudisa Adelaar staat binnenkort op het podium als gastspreker bij de eerste Sistertalk women meeting in Almere.

One comment on “Fawaka Rudisa Adelaar

 • Lilian Deimveld , Direct link to comment

  Wauw this is so Awesome.
  I Thank God for the ability and the cspacity he has place in the life of this Great woman of God to take the Boldness to set the captives free in this dying world!
  Dear Rudisha keep on doing the Good work of God nd may the Lord Bless you.

  With Love,

  Mama Lil

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *