Fawaka Glaudia & Lafayette


Glaudia Jokhoe is 25 jaar wanneer zij van Suriname naar Nederland reist. Hoewel haar papa duidelijk ondernemersbloed bezit, stelt Glaudia zich op dat moment gelukkig met een job als boekhouder. Twaalf jaar later trouwt zij met Lafayette Bell, een in Antwerpen geboren en getogen man met de droom van een eigen bedrijf. Hoe of wat is nog niet bepaald, maar dromen kan geen kwaad. Het werpt zelfs zijn vruchten af, want binnenkort openen Glaudia en Lafayette samen hun eigen filiaal: Your Shop Space.

Your Shop Space

Ik ontmoet het ambitieus koppel enkele dagen voor de grote, officiële opening van hun zaak in hartje Antwerpen om ze uit te horen. Wanneer ik de ruimte binnenstap, ben ik letterlijk sprakeloos. Nee, ik jok. Ik krijg wel enkele woordjes uitgesproken: “Wow, echt… wow. Ik… wow… ik ben echt onder de indruk”. En dat was ik ook. Your Shop Space – YSS – is enorm. Het is 350 m2 aan ruimte en is vooral zonovergoten. Door de grote ramen heb je een fantastisch zicht op bruisend Antwerpen en binnen val je meteen op de stralende gezichten van de zaakvoerders. Maar wat voor onderneming is het nu eigenlijk? Glaudia en Lafayette leggen even uit:

“Your Shop Space is vooral een ontmoetingsplaats voor creatievelingen, hobbyisten of startende ondernemers. Hier kunnen zij hun talenten tonen én te koop aanbieden. Wij bieden deze startende ondernemers de kans om onder ons dak hun koopwaar aan klanten te brengen. Zij brengen hun producten en wij bieden de etalage, promotie, administratie en verkoop hiervan”.

Hoe werkt het precies?

Door een samenwerking met YSS zou een startende ondernemer niet alleen besparen op pandverhuur, maar ook de kosten voor personeel. Want Glaudia en Lafayette staan zelf in de ruimte, klaar om nieuwe klanten te ontvangen. Maar ook om geïnteresseerde creatievelingen een duwtje in de rug te geven.

“We weten dat veel mensen hun eigen bedrijf willen opzetten, maar de stap niet durven zetten. Met YSS willen we een ander manier bieden om dit toch werkelijkheid te maken. Door slim te ondernemen, kun je besparen op hoge opstartkosten. Think big, start small. Start now”, vertelt Lafayette over het uniek concept.

“We verkopen de producten en maandelijks wordt de omzet van de producten overgemaakt naar de ondernemer. Rekening houdend met de commissie, die we vragen voor verkoop van het product”.

Ook voor Surinaamse ondernemers

En toch is dit niet meteen in een nieuwe uitvinding. Het idee ontstond eerst in Finland, ook wel land van de pop-up shops. Intussen is het concept in Nederland populair en ziet Glaudia deze trend ook overwaaien naar België.

“Maar we willen ons niet beperken tot België. Momenteel kunnen ondernemers uit heel Europa bij ons terecht, maar we hopen in de toekomst ook met startende ondernemers uit Suriname of andere Caraibische landen samen te werken”. Het duo geeft toe dat er in België én Nederland vooral veel Surinaamse ondernemers interesse tonen in het concept van YSS.

Op weg naar succes

De grandopening van Your Shop Space is op 2 maart 2019 en inmiddels al een goedgevulde dag. Het koppel start dit met een kerkdienst bij wijze van inzegening van de zaak en ondernemers. Vervolgens is er die dag ook mogelijk om deel te nemen aan enkele workshops zoals een knutselworkshop voor de kinderen, een salsaworkshop en een empowerment workshop in verband met de Internationale dag van de vrouw. Een leuk detail is natuurlijk dat YSS ook een vergaderzaal en open lounge verhuurt voor workshops en meetings.

“Wanneer ze bij YSS binnenstappen, willen we dat ondernemers het gevoel hebben dat deze zaak ook van hun is. Dat zij hier kunnen beginnen aan hun droom, wat het ook mag zijn. Als ze maar geloven dat ze op kleine schaal een groot succes kunnen worden. Want hun succes is ook ons succes”.

One comment on “Fawaka Glaudia & Lafayette

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *