Heel af en toe als hij in een heel goede bui is, roept de kleine plots luidkeels: ‘Je bent de beste mama van heel de wereld’. Ik glunder, geef hem een knuffel en denk: tja, de waarheid komt nu toch uit een kindermond. Maar dan komt het moment dat je hem toch moet tonen waarom je de beste mama bent. Een week geleden stapte Rynn diep verontwaardigd naar mij toe.

‘Mama, ik heb een gaatje in me broek’.

‘Ah ja, jammer he’.

‘Wat nu?’, vroeg hij dan. Ik had geen flauw idee. Ik vermoed dat hij ook al weet dat zijn moeder niet de handigste is met naald en garen. Hij had immers bij de vorige versleten jeansbroek al gehint om oma te bellen. Maar dit keer zou ik eens tonen dat ik de dag kon ook redden. En dan wel zonder naald en garen! Want waarom moeilijk als het gemakkelijk kan. Veritas en hun ruime collectie aan strijkpatches bleek mijn redding te zijn.  Voor 3,99 € kocht ik een pakje strijkpatches van stoere voertuigen. Tien minuten werk op de strijkplank en de versleten jeansbroeken hadden een stoere nieuwe look. Zijn brede glimlach en de sprank van bewondering in zijn ogen, bewees dat ik nog altijd de titelhouder ben van ‘Beste mama van heel de wereld’.

 

strijkapplicatie – Veritas Atelier