The 90s are back! En dan niet alleen de herhalingen van Friends. Alle modetrends zijn terug. Gah, ik weet niet als ik mij oud of nostalgisch moet voelen. Maar naast de hoge heupbroeken en de hoge neuten schoenen a la Spice Girls, ben ik helemaal aan boord met deze trend. Want heuptasjes zijn niet alleen praktisch, maar ook… héél erg praktisch! En ja, het zijn natuurlijk ook leuke mode accessoires. Vooral mijn laatste aankoop bij Talking Prints.

De heuptas heet de  Angisa Fanny Pack en is een op en top Surinaams product. Dit en een kleurrijke collectie aan andere heuptassen, draagtassen en headwraps worden in Suriname geproduceerd. De vrouwengroep U ké uit het marrondorp Drepada werken aan de productie van de draagtassen onder het project U ké en onder het project Kontei wordt er gewerkt aan geborduurde heuptassen. Zoë Mezas en Pékula Starke, oprichters van Talking Prints,  zorgen vervolgens voor de distributie en marketing van dit Surinaams product. Met de aankoop van deze producten draagt een koper letterlijk bij tot jobcreatie en een eerlijk inkomen voor de Surinaamse ambachtslieden.

Maar ook als mama en enige vrouw in ons klein gezinnetje is deze heuptas een heerlijke verlossing. Weg zijn de dagen dat Rynn al zijn autootjes in mijn handtas probeert te proppen; weg zijn de momenten dat manlief ‘even een boek voor onderweg’ nog kwijt moest. Als jij de enige bent met een handtas, ben je meestal de dupe bij uitstapjes. Nu heb ik een perfect excuus want in een zo’n heuptasje passen net mijn portefuille en gsm. Meer kan er niet in. En dus zullen de jongens hun eigen troep maar moeten dragen, terwijl mijn schouders bespaard worden van onnodige bagage.

Can I hear an amen?

A little bit louder for the people in the back.