Over enkele weken staren de meeste onder de Surinaamse gemeenschap naar de live-beelden van owru yari in Suriname. We kijken naar de drukte in de Domineestraat en worden nog eens bevangen door intense heimwee. Want nergens is owru yari zo lekker als in Paramaribo. Dat geloven we met heel ons hart. De slimmerds onder ons steken de grens over om in Nederland die switi te ervaren van een Sranan style owru yari. Natuurlijk is het niet hetzelfde. We mopperen nog eens binnenmonds dat we wéér naar Nederland moeten om een beetje Suriname gevoel te ervaren. Ieder kéér weer over de grens.

Maar dit jaar zullen we misschien niet te ver moeten reizen en kunnen we op Belgische bodem genieten van een eindejaarsfeest. Tenminste, als er genoeg geld hiervoor wordt ingezameld. Samen met enkele ondernemers probeert Ulrich Daniel genoeg middelen in te zamelen voor een Sranan owru yari feestmarkt in december. Een initiatief waarmee hij hoopt de Surinaamse gemeenschap in België dichter bij elkaar te brengen. De  crowdfunding duurt nog twee weken en tot nu toe zitten we aan 30% van de geraamde kosten. De Surinaamse gemeenschap wordt hierbij  aangespoord om een bijdrage te leveren bij het slagen van deze inzamelingsactie. Niet enkel zodat we ook kunnen feesten op Surinaamse wijze, maar ook als blijk dat er werkelijk vraag is naar activiteiten gericht op Surinamers in België.

Meer over het gepland evenement via deze link

 

**update:  Helaas is het niet gelukt om het beoogd bedrag in te zamelen en de feestmarkt werd daarmee ook afgelast. Ulrich Daniel, organisator hierachter, wilt volgend jaar nog eens proberen het geld in te zamelen voor een Owru yari feestmarkt.