Bloggers Recognition Award: ‘Dank u mama, papa, iedereen die de blog eens heeft gelezen…’

Mijn mond viel open van verbazing. Snel krabbelde ik enkele woordjes van dank op papier, besefte dat er waarschijnlijk geen evenement met rode loper gehouden zal worden en viel ondanks alles toch uit dankbaarheid op mijn blote knietjes. En enkele uren later kan ik het nog altijd niet vatten. Mijn redelijke jonge blog werd genomineerd voor de Blogger Recognition Award, een onderscheiding dat voor en door bloggers wordt toegereikt. Toen ik enkele maanden geleden begon aan Prodo Misi, nam ik me voor om in de eerste plaats voor mezelf te schrijven. Ik wilde al heel lang mijn ervaringen delen en als ik daar af en toe een reactie op kreeg, was dat mooi meegenomen. Tot nu toe ging ik er vanuit dat alleen familie of naaste vrienden de blog lazen, al dan niet uit pure nieuwsgierigheid. I sab fa sma konkru eenmaal. Dus het is even schrikken dat dit niet helemaal het geval is.

Daarom ook heel veel dank aan Jill van Victuals voor de nominatie. Ik ben zelf al jaren een stille bewonderaar van de blog Victuals. De frisse kijk op horeca in de Caraïben heeft ervoor gezorgd dat Curacao officieel op mijn bucket list staat.  De heerlijke en vooral prachtig gefotografeerde recepten doen mij dromen dat ook ik een keukenprinses zou kunnen zijn. En de link over de geschiedenis van Pom staat al geruime tijd opgeslagen tussen mijn favoriete bladwijzers. Zeker een aanrader dus!

Blogger Recognition Award

De Blogger Recognition Award is een onderscheiding die bloggers toereiken aan medebloggers, die veel tijd en liefde steken in hun blog. De bedoeling erachter is om elkaar te motiveren en ondersteunen, zeker de nieuwtjes onder ons. De genomineerde deelt zijn/haar ervaringen als blogger en een woordje advies. Vervolgens worden er nog 15 andere blogs genomineerd en zo leer je misschien nog nieuwe blogs kennen.

Waarom bloggen?

Waarom niet. Schrijven heb ik altijd gedaan en zal ik waarschijnlijk blijven doen zolang mijn toetsenbord nog meewerkt. Door de jaren heen ben ik een serie-blogger geweest. Ik begon met een nieuwsblog en dan een fotoblog, modeblog en huwelijksblog. Intussen zijn die allemaal opgedoekt. Dit jaar besloot ik dat ik mijn eigen ding zou doen en schrijven voor mezelf. Ik had een uitlaatklep nodig en startte deze blog om mijn ervaringen als Surinamer in België te delen. Stilletjes hoop ik ook andere Surinamers in België te ontmoeten.  Zover ben ik nog niet niet, maar hoop doet leven.

Als enkele woordjes van advies voor startende bloggers, heb ik alleen dit:

Wees onbeschaamd jezelf. Schrijf niet wat je denkt dat mensen van je verwachten, maar wat jou interesseert. Dit zal de sleutel tot het succes van je blog zijn. En als je faalt, is ook dit niet erg. Want dan heb je toch je eigen ding gedaan.

Nummer 1, nummer 1, nummerrrr één! (Henk van Vliet stem)

Nou ja, eigenlijk meer dan één. Want ik nomineer 15 bloggers, die ik bewonder omdat ze allemaal hun eigen ding doen. Hier is mijn lijstje aan inspirerende, charismatische, uitbundige en beeldschone bloggers.

Fash ‘n Vibes

Rowan

Amanda Tamara

Macblogster

Consuela Prade

Poptji Patu

Oneika the Traveller

Modo-Misi

Bosses Degree

Marketingvrouw

Healthy Happy Mama

Cherish365

Serenitheory

Mama van vijf

Greige Market

De gouden regels

  • Bedank de blogger die jou nomineerde.
  • Schrijf een blogpost over de onderscheiding.
  • Vat kort samen wat en waarom jij blogt.
  • Geef advies aan startende bloggers en nomineer 15 andere bloggers voor de award.
  • Laat de bloggers ook weten dat jij ze nomineert.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *