A Nyan Switi: eerste editie

“A nyan switiiiii”, zei Rynn ongeveer een jaar geleden. Het weinige Sranan tongo dat hij kent, is dan meteen het belangrijkste. Want mijn klein ventje weet wat te zeggen wanneer het eten lekker is. En Surinaams eten ziet hij helemaal zitten. Door de jaren heen hebben velen uit mijn Belgische vriendenkring gevraagd naar de Surinaamse keuken. Enkele waren gelukkig om een BB met R aan mijn tafel te proeven. Maar bij velen bleef het enkel bij een vage beschrijving van Surinaamse gerechten. Ik had veel goed te maken.

En na lang wikken en wegen, besloot ik eindelijk ervoor te gaan. Samen met mijn man organiseerde deze zomer ik mijn allereerste evenement:

A Nyan Switi

een kennismaking met de Surinaamse keuken in huiselijke sfeer

Het concept spreekt voor zichzelf: in huiselijke sfeer schuiven vrienden aan tafel om kennis te maken met de beste gerechten uit de Surinaamse keuken. Voor de eerste editie werkte ik samen met Harold Berrenstein, kok van Surinaams restaurant Spek en Eieren in Antwerpen. Hij zorgde voor een heerlijk hoofdgerecht: moksi alesi met alles erop en eraan. Mijn man Arno maakte saotosoep klaar als stevig voorgerecht en ik maakte voor het éérst in mijn leven bojo als dessert. Verder serveerden we ook zelfgemaakte gemberbier, Fernandes soft en Parbobier aan onze gasten. 

De eerste editie van ‘A Nyan Switi’ verliep fantastisch en ik denk dat onze gasten een beter idee hebben van de Surinaamse keuken én cultuur. Intussen heb ik de smaak te pakken om meer en meer mensen kennis te laten maken met Surinaamse gerechten. Binnenkort doen we dit nog eens en ik zit boordevol ideeën om meer van de Surinaamse cultuur te delen met anderen. Heb jij interesse om deel te nemen aan de volgende editie? Stuur mij dan zeker een berichtje!

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *